معرفی استان
معرفی اجمالی
ظرفیتها
شهرستانها
استانداری
معرفی استاندار
شرح وظایف
مدیران استانداری
معاونتها و دفاتر
معاونت هماهنگی امور اقتصادی
دفتر هماهنگی امور اقتصادی
دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری
معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی
دفتر امور امنیتی و انتظامی
دفتر امور سیاسی و انتخابات
دفتر امور اجتماعی و فرهنگی
اداره کل پدافند غیرعامل
سازمانهای مردمنهاد
معاونت هماهنگی امور عمرانی
دفتر فنی، حمل و نقل و ترافیک
دفتر امور شهری و شوراها
دفتر امور روستایی و شوراها
دفتر مدیریت بحران
معاونت توسعه مدیریت و منابع
دفتر برنامهریزی، نوسازی و تحول اداری
اداره کل امور اداری و مالی
مدیریت فناوری اطلاعات و شبکه دولت
حوزه استاندار
اداره کل حراست
دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی
اداره کل روابط عمومی
اداره کل امور بانوان و خانواده
هسته گزینش
هماهنگی امور ایثارگران
دولت و مردم
خدمات الکترونیک
دفاتر پیشخوان
چندرسانهای
گزارش تصویری
فیلم
گردشگری مجازی
تماس با ما
شمارههای تماس
امکانات سایت
ورود کاربران
نسخه موبایل
شبکههای اجتماعی
استانداری آذربایجان شرقی را با این شناسه در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
@eaz_gov
آخرین اخبار
استاندار آذربایجان شرقی:
دانشگاهها، تجاریسازی دستاوردهای علمی را در اولویت قرار دهند
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به نقش و جایگاه دانشگاهها در توسعه و پیشرفت جوامع تاکید کرد: دانشگاه ها، مراکز و موسسههای آموزش عالی در کنار کارکرد و وظایف آموزشی خود باید اولویت اول خود را بر پژوهش و تجاریسازی دستاوردهای علمی و تحقیقاتی قرار دهند.
منبع :
چهارشنبه چهارم دي 1398
تعداد بازدید: 201
با حضور مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری؛
جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت شهرستان اهر برگزار شد
جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت شهرستان اهر با حضور مشاور استاندار و مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد.
منبع :
يکشنبه بیست و هشتم مهر 1398
تعداد بازدید: 175
استاندار آذربایجان شرقی از فرزند استاد شهریار عیادت کرد
استاندار آذربایجان شرقی با حضور در یکی بیمارستان امام رضا(ع) تبریز، از فرزند استاد شهریار که به علت تصادف رانندگی مصدوم شده است، عیادت کرد.
منبع :
يکشنبه بیست و هشتم مهر 1398
تعداد بازدید: 391
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی:
سیستم ویدئوکنفرانس استانداری با فرمانداریها و بخشداریهای تابعه راهاندازی شد
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی از راهاندازی سیستم ویدئوکنفرانس استانداری با فرمانداریها و بخشداریهای تابعه خبر داد و گفت: با راهاندازی این سیستم در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، امکان برگزاری جلسات و دورههای آموزشی از راه دور فراهم شده است.
منبع :
پنجشنبه بیست و پنجم مهر 1398
تعداد بازدید: 307
مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری آذربایجان شرقی
بخشداران نقش بسزایی در ارتقای خدمترسانی به روستاییان دارند
مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری آذربایجان شرقی بر ارتقای خدماترسانی به روستاییان تأکید کرد و گفت: بخشداران در این زمینه نقش بسزایی بر عهده دارند.
منبع :
پنجشنبه بیست و پنجم مهر 1398
تعداد بازدید: 134
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی:
صدور مجوز ساختوساز در اطراف رودخانهها با حساسیت انجام شود
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با تأکید بر رفع تصرف از بستر و حریم رودخانهها، گفت: صدور هرگونه مجوز ساختوساز در اطراف رودخانهها و نقاط خطرآفرین باید با حساسیت زیادی انجام شود.
منبع :
پنجشنبه بیست و پنجم مهر 1398
تعداد بازدید: 124
رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی:
انتخابات مجلس باید روز همبستگی ملی و انسجام سیاسی باشد
رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی بر تبیین اهمیت انتخابات و نقش و جایگاه مجلس شورای اسلامی در رسانهها تأکید کرد و گفت: انتخابات مجلس باید روز همبستگی ملی و انسجام جریانهای سیاسی وفادار به انقلاب و نظام باشد.
منبع :
پنجشنبه بیست و پنجم مهر 1398
تعداد بازدید: 226
گزارش سفر مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی به شهرستان مراغه
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی در سفر به شهرستان مراغه، از طرحهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بانوان این شهرستان بازدید و موانع و مشکلات زنان کارآفرین و فعال اقتصادی و فرهنگی مراغه را بررسی کرد.
منبع :
پنجشنبه بیست و پنجم مهر 1398
تعداد بازدید: 204
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی:
صنایع بزرگ از فرصت "رینوتکس" برای معرفی و رفع نیازهای خود استفاده کنند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی خواستار راهاندازی نهضت مسألهیابی و نیازسنجی در بخش صنعت و تولید کشور شد و گفت: بخش صنعت باید به طور مستمر نیازمندیهای خود را مطالعه و تدوین کند تا فناوران و بخشهای مرتبط با فناوری بتوانند نسبت به رفع این نیازها اقدام کنند.
منبع :
پنجشنبه بیست و پنجم مهر 1398
تعداد بازدید: 184
مدیرکل دفتر سیاسی استانداری آذربایجان شرقی:
آذربایجان شرقی در توسعه روابط ایران و ترکیه نقش محوری دارد
مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به هدفگذاری 30 میلیارد دلاری در تبادلات تجاری ایران و ترکیه، اظهار داشت: استان آذربایجان شرقی به دلیل موقعیت منحصربفرد جغرافیایی و ظرفیتهای اقتصادی و صنعتی بالا، نقش مهم و محوری در این زمینه بر عهده دارد.
منبع :
پنجشنبه بیست و پنجم مهر 1398
تعداد بازدید: 184
آرشیو
امروز :
3
ديروز :
147
ماه :
25690
سال جاری :
869078
تعدا مطالب :
13444
كل :
3332527
تاریخ :
يکشنبه 3 مرداد 1395
| کد :
23474
لینک کوتاه
گزارش/
توسعه روستایی، سنگ بنای تحقق اقتصاد مقاومتی
انتخاب آذربایجان شرقی به عنوان یکی از سه استان آزمونه /پایلوت/ اقتصاد مقاومتی کشور در کنار معرفی 100 روستای این استان به عنوان الگوی توسعه روستایی به وزارت کشور، اهمیت مناطق روستایی در تحقق اقتصاد مقامتی را به عنوان سنگ بنای این بخش معرفی می کند.
انتخاب آذربایجان شرقی به عنوان یکی از سه استان آزمونه /پایلوت/ اقتصاد مقاومتی کشور در کنار معرفی 100 روستای این استان به عنوان الگوی توسعه روستایی به وزارت کشور، اهمیت مناطق روستایی در تحقق اقتصاد مقامتی را به عنوان سنگ بنای این بخش معرفی می کند.
رقابت فرمانداران آذربایجان شرقی برای توسعه مناطق روستایی در سال جاری در حالی با هدایت وزیر کشور و نقش آفرین استاندار آغاز شده است که مسئولان دولت تدبیر و امید، تحقق اقتصاد مقاومتی در آذربایجان شرقی را زمینه تسری آن به سایر مناطق کشور می دانند.
معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت توسعه مناطق روستایی می گوید: وزیر کشور توسعه روستایی را در سه استان کشور از جمله آذربایجان شرقی دنبال می کند و این بخش را پیش زمیه تحقق اقتصادی مقاومتی می داند.
محمدصادق پورمهدی افزود: بر اساس برنامه ریزی های وزارت کشور، فرمانداران در صف اول اقتصاد مقاومتی شهرستان ها قرار دارند و باید به صورت مستمر عملکرد توسعه روستایی را در سال جاری ارایه دهند.
وی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مناطق روستایی کارهای زیادی انجام شده و همه دستگاه ها عملکردهای چشمگیری در زمینه زیرساخت ها داشته اند اما نسبت جمعیت شهر به روستا از 30 به 70 درصد در اوایل انقلاب به 70 به 30 درصد در زمان حاضر رسیده است.
وی افزود: عزم دولت بر این است که حلقه مفقوده مهاجرت روستائیان به شهرها مورد توجه قرار گیرد و با توانمندسازی روستاها تفاوت زندگی شهری و روستایی از بین برود.
وی گفت: بروکراسی اداری اجرای طرح های اقتصادی کوچک را به ویژه در مناطق روستایی با مشکل مواجه کرده و تنها انتظار روستائیان از دولت برای مشارکت در توسعه روستایی مرتفع کردن این مشکل است.
وی افزود: فرمانداران باید در شهرستان ها مشکلات بروکراسی اداری و موانع توسعه روستایی را احصا کنند تا راهکارهای رفع آنها در شورای برنامه ریزی استان مصوب شود و نیاز به استعلام های بی مورد از بین برود.
وی با تاکید بر ضرورت تسریع صدور سندهای ملکی برای اراضی زراعی روستاییان گفت: صدور سندهای مالکیت برای اراضی زراعی روستاییان می تواند هم در دریافت تسهیلات کمک حال روستاییان باشد و هم وابستگی آنان به روستا را افزایش دهد.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: اداره کل فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی نیز باید به روستاییان کار و حرفه یاد دهد و فرمانداران به فکر برگزاری نمایشگاه های فصلی برای فروش محصولات روستایی باشند.
پورمهدی، برندسازی محصول در مناطق روستایی را قابل توجه و مهم دانست و افزود: ظرفیت های محلی و فرصت های سرمایه گذاری در مناطق روستایی باید احصا شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی سپاه عاشورا نیز معتقد است بسیج سازندگی در توسعه روستایی برای کمک به دولت آمادگی دارد و فرمانداران آذربایجان شرقی می توانند از ظرفیت ارودهای جهادی بسیج برای توسعه روستایی استفاده کنند.
صفر قائمی با اشاره به اینکه که ماموریت بسیج و سپاه در تمامی شهرستان های آذربایجان شرقی اقتصادی مقاومتی است، افزود: این سازمان با ایجاد واحدهای کوچک و زودبازده و طرح های مختلف اقتصادی می تواند در مناطق روستایی اشتغال ایجاد کند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی نیز معرفی فرصت های سرمایه گذاری در مناطق روستایی از سوی فرمانداران را خواستار شد و گفت: این نهاد می تواند با سرمایه گذاری در مناطق روستایی طرح های اقتصادی را در مرحله بهره برداری به صورت اقساطی در اختیار مددجویان قرار دهد.
حسین دشتی به خودکفایی دو هزار و 500 خانواده زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی در سال گذشته اشاره کرد و برای افزایش این تعداد از طریق سرمایه گذاری در مناطق روستایی ابراز امیدواری کرد.
وی فروش محصولات خوداشتغالی روستائیان با رویکرد اقتصاد مقاومتی را مورد تاکید قرار داد و از تجربه های موفق اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) این استان سخن گفت و اظهار کرد: از 13 تا 17 مرداد سال جاری سه هزار و 200 نفر از مددجویان این اداره کل محصولات خوداشتغالی را در قالب یک نمایشگاه به فروش خیریه می گذارند.
وی افزود: کمیته امداد در زمان حاضر به جای دادن ماهی، ماهیگیری را به مددجویان یاد می دهد و برای توانمندسازی آنان گام بر می دارد و می تواند در توسعه روستایی نقش آفرینی کند.
فرماندار شهرستان میانه نیز بروکراسی اداری را مانعی برا یتوسعه روستایی عنوان کرد و گفت: تنها راهکار موجود افزایش اختیارات فرمانداران است و اگر طبق روال گذشته عمل شود، نتیجه دست نیافتنی خواهد بود.
حمید شکری افزود: دفتر امور روستایی و فنی نیز نباید در بخش توسعه روستایی جزیره ای عمل کنند و فرمانداران باید قدرت تصمیم گیری داشته باشند.
فرماندار مراغه نیز اجرای سند تدبیر و توسعه را از دو سال قبل در شهرستان های مختلف استان یادآور شد و گفت: رویکرد دستگاه های اجرایی در سال جاری مطابق با عنوان سال نیست و تغییر اساسی دراین ارتباط ضروری است.
ظفر محمدی افزود: دستگاه های خدمات رسان، بروکراسی دست و پا گیری دارند و کار کردن با مردم راحت تر ار دستگاه های اجرایی است.
وی گفت: در زمان حاضر در 60 روستای مراغه با مشارکت مردم کارهای عمرانی را پیش می بریم اما برای تغیییر مکان یک تیر چراغ برق باید ماه های متعدد به اداره برق نامه بنویسیم.
فرماندار اهر نیز اظهار کرد: توسعه مناطق روستایی کار سنگینی نیست زیرا فرمانداران باید در بخش های کشاورزی، شیلات و صنای دستی را مورد توجه قرار دهند.
سید محمد عابدی افزود: افزایش بهره وری در کشت دیم، اصلاح نژادی در بخش دامپروری و بازاریابی برای فروش صنایع دستی توسعه مناطق روستایی شهرستان اهر را در پی خواهد داشت.
در همین حال فرماندار بستان آباد گفت: توجه به توسعه پایدار در مناطق روستایی بدون مشارکت مردم روستا امکان پذیر نیست و نگاه حاکمیتی نمی تواند توسعه روستایی را به نتیجه برساند.
علی بدرشکوهی افزود: تعیین تکلیف طرح های نیمه تمام در مناطق روستایی بستان آباد از جمله سدهای الخلج، وحدت و کلقان کشت آبی در 70 هزار هکتار از اراضی سطح زیر کشت را امکان پذیر می کند و مشارکت های اهالی را در توسعه روستایی به نتیجه می رساند.
فرماندار تبریز نیز استقرار مدیریت واحد در مناطق روستایی را راهبردی برای توسعه روستایی دانست و گفت: افزایش ماندگاری روستاییان در مناطق روستایی قابل توجه است اما روستاها باید مورد به مورد بررسی شود و برخی از روستاها قابلیت تداوم زندگی ندارند.
رحیم شهرتی فر افزود: اگردر روستایی امید برای پایداری وجود ندارد، می توانیم این روستا را به مرکز بخش و مکانی دیگر منتقل کرد.
وی با اشاره به اینکه مهاجرت به اطراف تبریز و گسترش حاشیه نشینی در این کلانشهر از روستاهای استانهای شمال غرب کشور صورت می گیرد، اظهار کرد: طرح آمایش روستایی باید به نتیجه برسد یا تصمیم گیری در مورد روستاها به کمیته برنامه ریزی شهرستان ها محول شود.
وی یکی دیگر از دلایل مهاجرت روستایی را تحصیل فرزندان دانست و افزود: باید از نظام آموزش و پرورش انتظار داشته باشیم که در کنار توسعه روستایی، فعالیت مدارس شبانه روزی را مورد توجه قرار دهد.
وی گفت: تغییر نگرش جوانان روستایی در ارتباط با اشتغال ضروری است و بدون این تغییر نباید انتظار داشت که یک روستایی زاده تحصیل کرده، شغل آبا و اجداد خودش را ادامه دهد.
وی تاکید کرد: برای روستاهای هر شهرستان باید سیاست های کلی ابلاغ شده و اختیار تصمیم گیری به کمیته برنامه ریزی شهرستان ها واگذار شود.
آذربایجان شرقی با سه میلیون و 800 هزار نفرجمعیت، دارای 21 شهرستان، یک هزار و 944 روستای بالای 20 خانوار و 762 روستای زیر 20 خانوار است؛ یک هزار و 892 دهیاری در این روستاها فعال است.
گزارش از: علیرضا فولادی/ ایرنا
مطالب مرتبط
هر خانه روستایی یک واحد تولیدی/ مصمم به مشارکت روستاها در اقتصاد مقاومتی هستیم
گفتمان کاهش وابستگی به بودجه نفت باید در کشور نهادینه شود
حفظ سرمایهگذاران داخلی از اولویتهای اقتصاد مقاومتی است
تدوین سند تدبیر توسعه منطبق با اقتصاد مقاومتی/ اقتصاد پسابرجام بر پایه بخش خصوصی است
اقتصاد مقاومتی یعنی خامفروشی ممنوع
برچسب ها
اقتصاد مقاومتی
توسعه روستایی
نوشته شده
در
يکشنبه 3 مرداد 1395
توسط
سردبیر پایگاه اطلاعرسانی
PDF
چاپ
کلیه حقوق این سایت متعلق به استانداری آذربایجان شرقی می باشد.
Powered By :
ITShams.ir