شبکه‌های اجتماعی
استانداری آذربایجان شرقی را با این شناسه در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:
@eaz_gov
 
 آخرین اخبار

استاندار آذربایجان‌ شرقی:
دانشگاه‌ها، تجاری‌سازی دستاوردهای علمی را در اولویت قرار دهند

با حضور مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری؛
جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت شهرستان اهر برگزار شد

استاندار آذربایجان شرقی از فرزند استاد شهریار عیادت کرد

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی:
سیستم ویدئوکنفرانس استانداری با فرمانداری‌ها و بخشداری‌های تابعه راه‌اندازی شد

مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری آذربایجان شرقی
بخشداران نقش بسزایی در ارتقای خدمت‌رسانی به روستاییان دارند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی:
صدور مجوز ساخت‌وساز در اطراف رودخانه‌ها با حساسیت انجام شود

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی:
انتخابات مجلس باید روز همبستگی ملی و انسجام سیاسی باشد

گزارش سفر مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی به شهرستان مراغه

معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی:
صنایع بزرگ از فرصت "رینوتکس" برای معرفی و رفع نیازهای خود استفاده کنند

مدیرکل دفتر سیاسی استانداری آذربایجان شرقی:
آذربایجان شرقی در توسعه روابط ایران و ترکیه نقش محوری دارد

آرشیو Print RSS
 
 
امروز : 109
ديروز : 118
ماه : 25816
سال جاری : 869051
تعدا مطالب : 13444
كل : 3332486
 
تاریخ : سه شنبه 14 آذر 1396     |     کد : 27318

استاندار آذربایجان ‌شرقی:

مسائل حوزه پژوهش با بودجه قابل حل نیست؛ نگرش‌ها باید اصلاح شود

استاندار آذربایجان ‌شرقی با اشاره به اینکه صادرات و تجارت بین‌الملل، لوکوموتیو توسعه است، گفت: اگر کالا تولید کنیم و نتوانیم به دنیا عرضه کنیم چرخه تولید متوقف خواهد شد.

دکتر مجید خدابخش در آیین گرامی‌داشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر استان، با طرح این سوال که چرا باید این‌گونه تصور کنیم که در موضوع پژوهش دولت باید متولی بوده و برای پژوهش بودجه اختصاص دهد، اظهار کرد: امر "پژوهش" بعد از رنسانس شکل گرفت و همچنین دانشگاه نیز در زمینه نیاز به تولیدات صنعتی ایجاد شد.
 
وی با بیان اینکه ظرفیت علمی بسیار خوبی در کشور داریم که باید مورد بهره برداری قرار گیرد، خاطرنشان کرد: جایگاه دانشگاه‌های کشور در رده مناسبی بوده و همچنین دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی نیز از نظر علمی در سطح قابل قبول و مطلوبی قرار دارند.
 
وی با بیان اینکه باید فکر کنیم مراکز پژوهشی و واحدهای تولیدی بزرگ در دنیا چگونه اداره می‌شوند، گفت: شرکت‌های معتبر تولیدکننده گوشی‌های موبایل، مراکز تحقیق و توسعه ندارند، اما تکنولوژی‌های جدید را از کجا تامین می‌کنند و چگونه می‌شود که هر چند ماه یک‌بار شاهد رونمایی از محصول جدید این شرکت‌ها هستیم؟ چه مراکزی این‌ها را مدیریت می‌کند؟ .
 
خدابخش با اشاره به اینکه تحولات نه تنها در عرصه الکترونیک، بلکه در عرصه مکانیک که تحقیقات زمان‌بری دارد، سریع است، اظهار کرد: چند سال پیش سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که بنزین‌های یورو1 و یورو2 که پالایشگاه تبریز تولید می‌کند خطرات زیست‌محیطی دارد و باید بنزین یورو5 تولید کند؛ اکنون پالایشگاه تبریز در حال سرمایه‌گذاری برای تولید بنزین یورو5 است، اما از آن طرف، استانداردهای جدیدتری تعریف شده است. با تولید بنزین یورو5، مجبوریم که موتورها را متناسب با این بنزین تولید کنیم، اما خواهیم دید که در زمینه ساخت موتور هم تکنولوژی‌‌های جدیدی تعریف شده است.
 
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ما شاهد تغییر و تحولات دنیا هستیم اما چون "پول" داریم این تکنولوژی‌ها را می‌خریم، گفت: خوشبخانه کشور و همچنین استان ما ظرفیت علمی خوبی داشته و دانشگاه‌های ما ظرفیت‌های بسیار خوبی در این حوزه دارند و راه تولید تکنولوژی‌های جدید هم به دست دانشگاه است.
 
خدابخش با بیان اینکه با افزایش درصد بودجه، مسائل حوزه پژوهش حل نمی‌شود، یادآور شد: مسأله پژوهش باید تبدیل به مسأله‌ای همگانی شود و باید همه در این راستا تلاش کنیم تا نیازهای خود را تأمین کنیم، البته باید توجه کنیم که هیچ کشوری به طور صددرصد خودکفا نبوده و حتی کشور آمریکا نیز سالانه بیش از هزار میلیارد دلار از چین واردات دارد.
 
وی در توصیه‌ای به مسئولان و اساتید دانشگاه‌ها، یادآور شد: باید تلاش کنیم تا حداقل نیمی از موضوعات پژوهشی دانشجویان کاربردی شود، وقتی این اتفاق افتاد یا نیازها را برطرف کرده و یا نیازهای جدیدی را در جامعه ایجاد می‌کنند؛ چرا که یکی از شگردهای تولید در دنیا در وهله اول "ایجاد نیاز" در بشر بوده و سپس محصول را تولید می‌کنند.
 
استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در علوم انسانی و هنر نیز وضعیت مشابه صنعت است، خاطرنشان کرد: جوانی در شهرستان میانه کارخانه تولید محصولات دامی راه‌اندازی کرده که تولید شیر را دو برابر کرده و در شهرستان جلفا نیز یک سرمایه‌گذار اقدام به تولید گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای برای صادرات کرده و مصرف آب را به یک چهلم کاهش و میزان تولید را ده برابر کرده است؛ سرمایه‌گذار دیگر نیز یک برند معتبر اروپایی را خریداری کرده و توانسته قدم‌های مثبتی بردارد؛ دولت، این سرمایه‌گذاران را به این مسیر سوق نداده و هیچ بودجه پژوهشی در اختیار این افراد قرار نداده است، بلکه خود آنها این تصمیم را گرفته‌اند؛ لذا اگر در امر پژوهش و تحقیق نگاهمان به دولت باشد، عقب خواهیم ماند؛ بخشی از برنامه‌های ما باید این باشد که جلساتی ترتیب دهیم تا دانشگاه‌ها و سرمایه‌گذاران با یکدیگر ارتباط پیدا کرده و از نیازها باخبر شوند.
 
وی تاکید کرد: در حوزه بهداشت و درمان نیز تجهیزات پزشکی بسیاری از خارج وارد می‌کنیم و صرفا هزینه یک دستگاه "MRI" حدود ده میلیارد تومان است، در حالی که ما شهرک تخصصی الکترونیک داریم، پس چرا اقدام به تولید نمی‌کنیم؟ البته از طرفی هم دانشگاه علوم پزشکی باید درخواست کند.
 
وی با طرح این سوال که چرا در تحصیلات تکمیلی موضوعی به نام "پایان‌نامه" مطرح است و بدون آن دانشجو نمی‌تواند مدرک خود را بگیرد، تشریح کرد: آیا به این نتیجه نمی‌رسیم که این پایان‌نامه‌ها به منظور "پژوهش‌محور" کردن دانشجو مطرح شده‌اند؟ تحقیق و پژوهش یعنی چیزی را که در دانشگاه‌ها آموزش دیده‌ایم به محصول تبدیل کنیم.
 
خدابخش با بیان اینکه متاسفانه انتظار داریم که همه چیز و حتی مسایل فرهنگی را دولت حل کند، در حالی که مسائل حل نخواهد شد مگر اینکه نوع نگرش خود را اصلاح کنیم، افزود: ژاپن و آلمان دو کشور بازنده و تصرف شده جنگ جهانی دوم بودند، اما امروز بزرگترین صادر کننده‌های دنیا شده‌اند و این موضوع نشان می‌دهد که مردم، اصحاب سرمایه، کارآفرینان، دانشگاهیان و نخبگان جامعه به فکر افتاده و روش پیدا کردند. البته دولت نیز وظیفه حمایتی دارد اما نباید انتظار داشته باشیم که امر پژوهش، تحقیق و توسعه را حتما دولت انجام دهد.
 


نوشته شده در   سه شنبه 14 آذر 1396  توسط   سردبیر پایگاه اطلاع‌رسانی   
PDF چاپ چاپ
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به استانداری آذربایجان شرقی می باشد.
Powered By :ITShams.ir