شبکه‌های اجتماعی
استانداری آذربایجان شرقی را با این شناسه در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:
@eaz_gov
 
 آخرین اخبار

استاندار آذربایجان‌ شرقی:
دانشگاه‌ها، تجاری‌سازی دستاوردهای علمی را در اولویت قرار دهند

با حضور مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری؛
جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت شهرستان اهر برگزار شد

استاندار آذربایجان شرقی از فرزند استاد شهریار عیادت کرد

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی:
سیستم ویدئوکنفرانس استانداری با فرمانداری‌ها و بخشداری‌های تابعه راه‌اندازی شد

مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری آذربایجان شرقی
بخشداران نقش بسزایی در ارتقای خدمت‌رسانی به روستاییان دارند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی:
صدور مجوز ساخت‌وساز در اطراف رودخانه‌ها با حساسیت انجام شود

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی:
انتخابات مجلس باید روز همبستگی ملی و انسجام سیاسی باشد

گزارش سفر مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی به شهرستان مراغه

معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی:
صنایع بزرگ از فرصت "رینوتکس" برای معرفی و رفع نیازهای خود استفاده کنند

مدیرکل دفتر سیاسی استانداری آذربایجان شرقی:
آذربایجان شرقی در توسعه روابط ایران و ترکیه نقش محوری دارد

آرشیو Print RSS
 
 
امروز : 109
ديروز : 118
ماه : 25816
سال جاری : 869051
تعدا مطالب : 13444
كل : 3332486
 
تاریخ : يکشنبه 17 مرداد 1395     |     کد : 23602

برگزاری جلسه شورای عشایر استان در دامنه‌های سهند مراغه

فرماندار مراغه با بیان اینکه مشکلات عشایر در دو بخش قابل بررسی است، گفت: بخش اول این مشکلات مربوط به کم کاری مسئولان و میزبانان آنان و شامل تصرف اراضی در اختیار عشایر و بخش دوم نیز چرای بی رویه و خارج از ظرفیت یوردها است.

فرماندار مراغه با بیان اینکه مشکلات عشایر در دو بخش قابل بررسی است، گفت: بخش اول این مشکلات مربوط به کم کاری مسئولان و میزبانان آنان و شامل تصرف اراضی در اختیار عشایر و بخش دوم نیز چرای بی رویه و خارج از ظرفیت یوردها است.

ظفر محمدی در جلسه شورای عشایر آذربایجان شرقی در یکی از یوردهای دامنه سهند مراغه افزود: بدون شک عشایر، ذخایر انقلاب اسلامی و مسئولان موظف به ارائه خدمات به آن ها هستند.

وی یادآوری کرد: مسیرگشائی ایل راه ها، احداث دکل های مخابراتی و رسیدگی به پرونده های قضایی این مردم از جمله مواردی است که باید شورای عشایر شهرستان آن ها را پیگیری کند.

مدیر کل امورعشایراستان آذربایجان شرقی نیز گفت: این میزان تلاش عشایر، مصداق الگوی مصرف، همت مضاعف، تولید ملی، جهاد اقتصادی و اتحاد در بین این قشر است که موفق به تولید سالانه بیش از 150 هزار تن فرآورده های پروتئینی می شوند.

محمدحسین آل هاشم اظهار کرد: جمعیت عشایر این استان در فصل قشلاق 13 هزار و 297 نفر و در فصل قشلاق نیز هشت هزار و 790 نفر است که با یک و نیم میلیون راس جمعیت دامی، حدود یک میلیون هکتار از اراضی استان را در اختیار دارد.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با بیان اینکه عشایر این استان درون کوچ هستند، یادآور شد: سالانه در فصل ییلاق حدود پنج هزار نفر از استان های آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان میهمان این استان می شوند که عمده عشایر آذربایجان غربی در دامنه های کوه سهند مستقر می شوند.

آل هاشم ادامه داد: هم اکنون در این استان طرح پایلوت جایگزینی سوخت های پاک بین مردم عشایر در حال اجراست که در این راستا این اداره کل اقدام به توزیع پنل های خورشیدی جهت روشنایی، شیردوش های مکانیزه، حمام های خورشیدی و دستگاه جوجه کشی برای حفظ ژن های اصیل ماکیان عشایر کرده است.

وی، گفت: از عمده خواسته های جامعه عشایری استان، آزاد سازی ایل راه ها در یک هزار و 300 نقطه استان و اعزام مبلغان دینی است.

وی یادآوری کرد: در این راستا شورای عشایر در شهرستان های مختلف استان متشکل از چند کمیسیون شامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تشکیل شده است تا به مشکلات آنان با حضور اداره های ذی ربط رسیدگی شود.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی نیز در این آئین گفت: این استان دارای 104 هزار نفر جمعیت عشایری است که 3.4 درصد نفوس استان را تشکیل می دهد و 10 درصد جمعیت عشایر کل کشور نیز در این استان ساکن هستند.

بهرام زینال زاده افزود: بیش از 90 درصد کوچ جمعیت عشایری در داخل استان انجام می شود و بقیه عشایر به استان آذربایجان شرقی و شهرستان های مراغه و مرند کوچ می کنند.

وی با بیان اینکه سالانه عشایر استان 15 هزار تن گوشت قرمز، 50 هزار تن شیر و سه هزار تن پشم تولید و به بازار عرضه می کنند، اظهار کرد: عشایر نقش برجسته ای در تولید انواع محصولات به ویژه محصولات دامی دارند.

کوچ ییلاقی عشایر استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی شامل شهرستان های مهاباد، میاندوآب، ملکان، بناب، اسکو، میانه و آذرشهر به مراتع ییلاقی دامنه های سهند هر سال از 15 خرداد تا 15 شهریور انجام می شود.

عشایر کوچنده به دامنه های سهند شامل 582 خانوار عشایری به همراه 905 هزار راس جمعیت دامی بوده که به دامپروری، تولید گوشت، لبنیات و دیگر فرآورده های دامی می پردازند.

دامنه های سهند حدود 58 هزار و 37 هکتار مراتع ییلاقی دارد که هر سال پذیرای 112 یورد عشایر است.

شهرستان مراغه با حدود 250 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی آذربایجان شرقی و بر دامنه جنوبی کوه سهند قرار گرفته و از شمال به شهرستان تبریز، از شرق به هشترود، از جنوب به میاندوآب و از غرب به دریاچه ارومیه محدود است.


نوشته شده در   يکشنبه 17 مرداد 1395  توسط   روابط عمومی فرمانداری مراغه   
PDF چاپ چاپ
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به استانداری آذربایجان شرقی می باشد.
Powered By :ITShams.ir